12.000 euro subsidie van Oranje Fonds voor Barendrechtse Uitdaging

PERSBERICHT
30 mei 2017

 

 

Barendrecht
De Barendrechtse uitdaging heeft 12.000 euro subsidie ontvangen van het Oranje Fonds. Behalve deze gulle gift van het Oranje Fonds is naast de gemeente Barendrecht, ook Unica Installatietechniek financieel ondersteuner van de Barendrechtse Uitdaging.

Wat doet de Barendrechtse Uitdaging
De Barendrechtse Uitdaging is een hartverwarmend initiatief dat het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenbrengt met als doel om met gesloten beurs uiteenlopende uitdagingen op te lossen. Elk verzoek van een maatschappelijke organisatie om hulp of ondersteuning op welk gebied dan ook wordt door ons bekeken. Daaruit volgt de uitdaging om bedrijven te vinden die daadwerkelijk iets met die vraag kunnen en willen doen. Met een subsidie van 12.000 euro wil het Oranje Fonds de stichting bijstaan in haar doelstellingen.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

‘Het Oranje Fonds steunt initiatieven die daadwerkelijk een verschil maken binnen de samenleving, die ervoor zorgen dat iedereen een plek heeft in de maatschappij. Dit initiatief is daar een goed voorbeeld van. We verwachten dat deze bijdrage het project een mooie stimulans geeft om de doelstelling te bereiken’, aldus Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds.

Scroll naar boven
Scroll naar top