Alle GKB-ers aan de slag

2 oktober 2023

Een start op hoogwerker

De opening van de ‘personeelsdag’ van alle 250 medewerkers bij de GKB groep begint met een woord van welkom en toespraak van Arjan Kraaijeveld en de wethouder Miranda de Hoop in het bijzijn van Linda Sanders van de Barendrechtse Uitdaging. De wethouder spreekt over het belang van dergelijke mooie acties voor de burgers in Barendrecht.

De medewerkers mogen zich, vanaf 7 uur tegoed doen aan een uitgebreid luxe ontbijt. Op barbecues waar het geurende spek en de eieren worden bereid, stijgt een eetlust stimulerende geur op. Na deze verwennerij is genoeg extra energie opgedaan en rijden de bedrijfswagens in een colonne het terrein af op weg naar de vele verschillende locaties in Barendrecht e.o. om zich vier uur lang flink in te spannen. Als eerste actie van de dag worden, met een hoogwerker, Arjan Kraaijeveld, Miranda de Hoop en Linda Sanders tot grote hoogte gebracht en de huiszwaluwnestjes bij de Kleine Duiker worden opgehangen.

Sfeertje

Als Barendrechtse Uitdaging hebben wij afgesproken om van deze bijzondere match een tiental maatschappelijke instellingen te bezoeken die hun wensen voor verschillende karweien bij de Uitdaging hadden ingediend. Wij willen zo pogen de sfeer van deze ochtend in Barendrecht weer te geven, de medewerkers actief te zien en wat foto’s maken. Om dat enthousiasme bij zowel de GKB werkers als de ontvangende maatschappelijke instellingen te ervaren was sowieso een feestje. Er is naast serieuze daadkracht vooral veel vrolijkheid te zien. Zo zag ik onkruid wiedende GKB-ers druk in gesprek over allerhande zaken. Zowel de ‘buiten mensen’ als de ‘mensen op kantoor’ hebben elkaar veel te vertellen. Op een hoge ladder staat de dame van personeelszaken om de nok van het gebouw de Zorgnijverij te verven. Zo zie je de mensen op hun vakgebied werken zoals bestrating aanpassen, een ander is de wanden lichtgroen aan het verven bij een lokaal van de dagbesteding. Ook al is het karwei misschien niet altijd hun eigen vakgebied, zij weten -zo te zien- hun handjes op de juiste manier te laten wapperen.

Alleskunners

In de Oranjespeeltuin bijvoorbeeld zijn die dag 12 mannen en vrouwen van de GKB-ers aan het werk. De Oranjespeeltuin heeft weliswaar zelf vrijwilligers doch ook een leek kan zien dat zo’n speeltuin heel veel extra mankracht vraagt om op gewenste niveau te blijven. Zo’n match tussen de Barendrechtse Uitdaging en de GKB groep komt dan ook als geroepen. “Het is zelfs zo ongelooflijk mooi dat zij een afgeschreven speeltoestel dusdanig hebben gerepareerd dat het weer veilig kan worden gebruikt”, aldus een van de vaste vrijwilligers van de Oranjespeeltuin.

De Hospice is met zwaar sjouwwerk geholpen. Ook zij hebben een groep trouwe vrijwilligers doch niet jong genoeg om dit sjouwwerk te verrichten. Zo valt er een last van de schouders van de vrijwilligers en kunnen zij hun energie weer voor ander werk inzetten.

Bij verschillende organisaties worden heggen gesnoeid, bij elkaar geblazen en opgeladen in de vrachtwagen; Een grauwe muur wordt van een frisse laag witte muurverf voorzien; De rustkamer van de dagbesteding dementerende ouderen, krijgt prachtige rustgevende groene tinten en nog veel meer.

Op alle bezochte locaties zijn lachende gezichten te zien van trotse GKB-ers dat zij al dit werk toch maar even voor Barendrecht verzetten.

Gedrevenheid

De gastheren en gastvrouwen op de maatschappelijke instellingen hebben vaak een korte introductie gegeven wat er zoal op de locatie te doen is. Daarnaast hebben zij uiteraard ook oog voor de inwendige mens. Opvallend was dat tijdens een koffiepauze op een van de locaties alle mannen en vrouwen bij het koffiedrinken bleven staan alsof zij weer in de startblokken wilden.

De Barendrechtse Uitdaging bedankt, mede namens St. Present, alle medewerkers van de GKB groep voor hun enorme inzet op deze personeelsdag. “Dankzij al jullie inspanningen en vakkundige inzet is Barendrecht weer een beetje mooier geworden”, aldus Linda Sanders. Om 12 uur is de actiedag afgelopen en krijgen de GKB-ers nog een verassende middag en avond van hun werkgever.

Meer foto’s zijn te vinden op onze Facebookpagina

 

Deel het bericht:
"Alle GKB-ers aan de slag"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

MVO-awards 2024 uitgereikt!

Op dinsdag 5 maart werden bij een feestelijke ceremonie twee onderscheidingen uitgereikt tijdens een bijzonder evenement dat de toewijding aan

MVO-award 2024

Welke ondernemer wint de MVO-award 2024?! Ken jij of ben jij die ene kanjer van een ondernemer die met hart

Alle GKB-ers aan de slag

Een start op hoogwerker De opening van de ‘personeelsdag’ van alle 250 medewerkers bij de GKB groep begint met een

Scroll naar boven