Artikel in de Schakel Barendrecht

13 april 2017


Barendrecht gaat de uitdaging aan
do 13 apr 2017,

BARENDRECHT – Sinds 16 maart is Barendrecht een stichting rijker. De Barendrechtse Uitdaging wordt geleid door Linda Sanders en verbind ondernemers met stichtingen, verenigingen en maatschappelijke organisaties. ,,Vorig jaar werd mij gevraagd of ik het zag zitten om de Barendrechtse Uitdaging hier uit te rollen”, vertelt Linda. ,,Het is een landelijk initiatief dat al langer bestaat. Ik heb ‘ja’ gezegd en ben ervoor gegaan. Het heeft even geduurd voordat we echt van start konden, maar nu is het dan eindelijk zover. We hebben een bestuur gevormd en er zijn al tal van contacten gelegd. Op 18 mei vieren we de feestelijke aftrap. Inmiddels hebben we al een aantal matches voor elkaar gekregen.”

De Barendrechtse Uitdaging werkt vooral met een groot netwerk van ondernemers, scholen, de overheid en maatschappelijke organisaties. De Barendrechtse Uitdaging bemiddelt in vraag en aanbod van materialen (meubels, spullen) en menskracht (kennis, kunde, extra handen en creativiteit). Ze willen bedrijven uitdagen om maatschappelijk betrokken te zijn en een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van de gemeente Barendrecht. ,,Iedere ondernemer die ik het afgelopen jaar heb gesproken, reageert enthousiast. Nog nooit heeft iemand gezegd dat ze niet willen meewerken. Het mooie is natuurlijk ook dat iedereen kan helpen op zowel kleine als grote schaal.”

Afval of waardevol materiaal?
Linda geeft een voorbeeld van een match die zij kortgeleden maakte. ,,Stichting Arend heeft achter het centrum van Barendrecht een tuin liggen waar nieuwkomers en oudere Barendrechters samen kunnen komen om elkaar te ontmoeten, in de tuin te werken en hun netwerk uit te breiden. Ze zochten planken om moestuinbakken te maken. De stichting wendde zich tot mij. Vervolgens hebben wij een matchteam dat gaat kijken hoe we aan hout kunnen komen. In dit geval belde ik zelf met Karwei. Op dat moment waren ze daar net nieuwe schuttingen als showmodel aan het neerzetten en konden wij de oude showmodellen zo meenemen. Het was afval voor de bouwmarkt.” Linda straalt als ze dit vertelt. ,,Mooi toch? Wat voor de één afval is, is voor de ander weer heel bruikbaar. En dat is dus wat wij van de Barendrechtse Uitdaging doen. Maar niet alleen met materialen, je kunt ook denken aan kennis delen. Een notaris die een beginnende stichting kan helpen door een uurtje gratis informatie te delen. En natuurlijk helpende handen. We kregen bijvoorbeeld zestien bureaustoelen. Deze konden we kwijt bij ODS De Zeppelin. Maar het vervoer was een probleem. Vervolgens waren er twee bedrijven die aanboden om de stoelen te verhuizen.”

Gesloten beurzen
Linda heeft nog meer voorbeelden van de Uitdaging in andere steden. Grote projecten, kleinere, maar allemaal heel nuttig. ,,We doen altijd alles met gesloten beurzen. Door het netwerk is er altijd wel iemand die een oplossing weet. En we werken uiteraard ook samen met onze collega’s in de regio.”

Op de website kan men vraag en aanbod bekijken in Barendrecht of zelf iets plaatsen. Bedrijven die vorm willen geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid krijgen nu de kans.
www.barendrechtseuitdaging.nl

 

Bron: de Schakel Barendrecht

Deel het bericht:
"Artikel in de Schakel Barendrecht"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

MVO-awards 2024 uitgereikt!

Op dinsdag 5 maart werden bij een feestelijke ceremonie twee onderscheidingen uitgereikt tijdens een bijzonder evenement dat de toewijding aan

MVO-award 2024

Welke ondernemer wint de MVO-award 2024?! Ken jij of ben jij die ene kanjer van een ondernemer die met hart

Alle GKB-ers aan de slag

Een start op hoogwerker De opening van de ‘personeelsdag’ van alle 250 medewerkers bij de GKB groep begint met een

Scroll naar boven