Beursvloer Barendrecht 2020 spectaculair resultaat!

Persbericht 8 maart 2020 door Coby van Deursen

Je kan je afvragen hoe een kleine organisatie als de Barendrechtse Uitdaging zoveel teweeg kan brengen. Zoiets kan slechts met een enorm bezielde manager die alle bezoekers vanuit het bedrijfsleven, stichtingen en onderwijs weet te verleiden om vooral te komen en zo de kans te pakken wat voor elkaar te betekenen.

Opening

Burgemeester van Belzen zorgt met een ferme gongslag voor de vertrouwde opening van de Beursvloer Barendrecht. Als spreekstalmeester geeft Chrétienne Winkels het openingswoord aan gastheer Barend Vervat van de Makro die alle bezoekers welkom heet en mooie matches toewenst. Ook al had Linda Sanders tijdens de opening enthousiast opgeroepen het aantal van 2019 te overtreffen, is het resultaat van 81 matches bijzonder. Zeker als wij kijken naar de maatschappelijke berekende waarde van ruim 500.000,- . Hoe is dat mogelijk, in een tijdbestek van 2 uur? Afwijkend is dat er dit jaar twee uitzonderlijk grote matches bij zijn die gedurende heel 2020 worden uitgewerkt. Zelfs al zetten wij deze twee grote matches (tuinonderhoud en foodshop runnen) even apart, dan komt de totaalopbrengst van de maatschappelijke waarde op een veelvoud van het voorgaande jaar. Termen als ‘overweldigend’, ‘groots’, ‘imponerend’, ‘overdonderend’, waren dan ook niet van de lucht.

Samenwerken

Natuurlijk lukt zoiets moois als een Beursvloer opzetten niet zonder de steun van de vrijwillige inzet van de vele bedrijven die zich willen inzetten en stichtingen die creatief zijn in hun vragen en tegenprestaties. Kortom contacten leggen en verbinden is de kracht van Barendrechtse Uitdaging. Er is veel gehandeld en de bezoekers vinden het leuk om nieuwe contacten te leggen. Soms zijn ze verbaasd over de soort organisaties waar zij wat voor kunnen betekenen.

Bruisende sfeer

“Wat een sfeer en wat mooi om hier bij te zijn”, merkt één van de vele bezoekers enthousiast op. Wij zien vele mensen met meerdere matchbandjes geanimeerd in gesprek. Het onderlinge plezier en de trots als de match is voltooid, is prachtig om te zien.

“Ik kwam hier blanco naar toe; wat een leuke ontmoetingen en al onze wensen zijn vervuld”, aldus een medewerker van een maatschappelijke stichting.

Bedankt

De lijst van bedankjes wordt lang als wij iedereen willen noemen die wat heeft betekend voor de Beursvloer Barendrecht 2020. Graag bedanken wij het bijna voltallige college van B&W voor hun aanwezigheid. Daarnaast notaris Martin Tempelaar, Groenveld en van Houdt, die al drie jaar trouw alle matches vastlegt. GrafishopMarjo voor het drukwerk, Ad Koppen voor de foto’s, Flower en Woods voor de boeketten voor de aankleding, Kijk op Welzijn, Petition en Florezoon voor geluid en muziek en leerlingen van Focus Beroepsacademie voor de ondersteuning in de bediening. De onmisbare inzet van de vele vrijwilligers hebben wij benadrukt door een bedankje in de vorm van een bos bloemen, gesponsord door het Rozenpakhuys. Tot slot de gastheer Makro die naast lokatie ook de catering en inzet van de medewerkers heeft gefaciliteerd.

“De voorbereiding heeft vele uren en uren gekost”, aldus Linda Sanders, “maar het was het zeker waard.”

Scroll naar boven