Beursvloer zorgt voor verrassingen

3 oktober 2021

Uit de Schakel Barendrecht

BARENDRECHT – Op maandag 11 oktober vindt de vierde editie van de Beursvloer Barendrecht plaats. Maatschappelijke organisaties en bedrijven komen hier samen om elkaar te ontmoeten, te netwerken en om afspraken te maken met gesloten beurs.

De Beursvloer heeft al tot veel mooie afspraken geleid. Zo was Stichting Pameijer vorig jaar op zoek naar werkervaringsplaatsen voor mensen die door hen werden begeleid. Die bleek Ikea te kunnen bieden. Inmiddels zijn we een jaar later en blijkt dat deze samenwerking uitstekend werkt. “Ik krijg echt kippenvel als ik zoiets hoor”, zegt Linda Sanders. Ze is manager van de Barendrechtse Uitdaging, de organisator van de Beursvloer. Een ander voorbeeld van vorig jaar was een overeenkomst tussen Patrimonium en Stichting IJsselmonde-Oost (tegenwoordig: de Overburen) over het opknappen van tuintjes bij mensen die dat niet meer kunnen. Het Rapair Café kreeg vorig jaar zo veel hulp, dat het kon starten.

Beursvloer Barendrecht vindt ook dit jaar plaats bij Makro. Manager Kevin Magereij kent de opzet uit de tijd dat hij in de vestiging in Delft werkte. “We willen graag een steentje bijdragen aan de samenleving. Wij hebben de ruimte. En dan is het niet meer dan logisch als wij die beschikbaar stellen”, zegt hij. Kevin Magereij heeft de indruk dat bedrijven vaak denken dat het helpen van organisaties veel geld kost. Hij heeft andere ervaringen. “Onze vergaderzaal wordt vaak maar een uur per dag gebruikt. Organisaties hebben vaak behoefte aan zo’n ruimte. Wij kunnen die dan beschikbaar stellen.” Onlangs hielp hij een project voor kinderen aan karton voor het bouwen van hutten.

“Tedere ondernemer kan helpen”, vult Linda Sanders aan. “Een zzp’er kan met zijn bus een organisatie helpen die een aantal stoelen moet vervoeren.” Ze hoopt dat ook deze keer weer veel ondernemers naar de Beursvloer komen. “Laat je verrassen. Je zult zien dat je iets gaat doen, dat je vooraf niet had kunnen bedenken.”

De organisaties en ondernemers die de Beursvloer bezoeken kunnen zich verdelen over vijf themahoeken, zoals financieel/juridisch advies, menskracht/klussen en faciliteiten/materiaal. Een ‘hoekman’ zorgt dat het gesprek op gang komt. Vaak weten ze vooral al iets, omdat vraag en aanbod vooraf kan worden doorgegeven. Als er een overeenkomst is, wordt er met een notaris een matchformulier ingevuld. Vorig jaar waren er 150 deelnemers aan de Beursvloer Barendrecht. Er wordt aan meegewerkt door 25 vrijwilligers, vaak ondernemers. Scholieren helpen bij de bediening. Om 16.30 uur klinkt de gong en start de “handel’ op de beurs. Om 19 uur is duidelijk wat de gesprekken dit jaar hebben opgeleverd.

 

 

Deel het bericht:
"Beursvloer zorgt voor verrassingen"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

MVO-awards 2024 uitgereikt!

Op dinsdag 5 maart werden bij een feestelijke ceremonie twee onderscheidingen uitgereikt tijdens een bijzonder evenement dat de toewijding aan

MVO-award 2024

Welke ondernemer wint de MVO-award 2024?! Ken jij of ben jij die ene kanjer van een ondernemer die met hart

Alle GKB-ers aan de slag

Een start op hoogwerker De opening van de ‘personeelsdag’ van alle 250 medewerkers bij de GKB groep begint met een

Scroll naar boven