De Barendrechtse Uitdaging organiseert een Laptop Challenge!

Persbericht 21 mei 2019

Maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen in Barendrecht hebben zo nu en dan een laptop of andere hardware nodig om hun mooie doelen te kunnen realiseren. We weten dat bedrijven hun afgeschreven hardware soms noodgedwongen weggooien, terwijl ze een mooie en veilige tweede bestemming kunnen krijgen. Zonder dat uw bedrijfsgegevens op straat komen te liggen. Daarom organiseert de Barendrechtse Uitdaging een Laptop Challenge. 

Tijdens de Challenge wil de Barendrechtse uitdaging zoveel mogelijk nog goede werkzame laptops, desktops, printers en beamers (hardware) van bedrijven verzamelen. Als deze hardware voor bedrijven zijn afgeschreven, dan hoeven ze niet bij het grof vuil. Ze kunnen worden gedoneerd bij de Barendrechtse Uitdaging. Via de website van de Barendrechtse Uitdaging kan de hardware eenvoudig worden aangemeld. Het wordt bedrijven nog eens erg makkelijk gemaakt, omdat de hardware wordt opgehaald. Zo leveren wij onze bijdrage, dat bedrijven duurzaam én maatschappelijk kunnen ondernemen. 

Uw bedrijfsgegevens veilig

Vanzelfsprekend willen we niet dat bedrijfsgegevens op straat belanden. Daarom wordt de hardware opgeschoond en ontvangen bedrijven een data vernietigingsverklaring. Zo is er geen enkel risico voor bedrijven. Mocht u dit niet vertrouwen dan kan ter plaatsen de harde schijf worden vernietigd of kunt u zelf de harde schijf eruit halen. 

Wij werken samen met Copiatek, een sociale onderneming die als missie heeft om met maatschappelijke ICT projecten mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen. Zij zijn gecertificeerd software refurbisher en werken met het ICT Waarborg. 

Onze uitdaging vóór de zomer

De Barendrechtse Uitdaging heeft nauw contact met maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen in Barendrecht en weet precies wie er behoefte hebben aan een laptop, desktop, printer of beamer. Zodra er nieuwe hardware is voorzien van nieuwe software (Windows 10) wordt deze gematcht met een nieuwe eigenaar. Wij gaan de uitdaging aan om vóór de zomer (uiterlijk juni) de behoeften van maatschappelijke organisaties voor hardware te hebben ingevuld. Doet u mee?

Wilt u als bedrijf uw hardware doneren? Vult u dan dit formulier op de website in: https://barendrechtseuitdaging.nl/laptopchallenge 

Wilt u als maatschappelijke organisatie een aanvraag voor hardware doen? Stel uw vraag via het aanmeldformulier op de website: https://barendrechtseuitdaging.nl/vraag-aanbod-aanmelden/

Scroll naar boven