De impact van een Match op de Maatschappelijke Beursvloer

Via de Maatschappelijke Beursvloer van de Barendrechtse Uitdaging kwam IKEA in contact met de Overburen. De Overburen is een stichting met als doel mensen met een achterstand te helpen aan te haken bij de maatschappij. Dit doen ze middels een breed pakket op het gebied van begeleid wonen, werken en dagbesteding.

Tijdens deze netwerk bijeenkomst gaf de Overburen aan een nieuwe combi-oven nodig te hebben. Gezien het goede werk dat zij doen, kon IKEA hier geen nee tegen zeggen. Zeker niet toen IKEA als tegenprestatie het heerlijke aanbod kreeg voor 10 zelfgebakken taarten. Maar wat nog het allermooiste is, is dat deze bijdrage maakt dat er extra cliënten ontvangen kunnen worden bij de Overburen, zodat ook zij de juiste ondersteuning kunnen krijgen. 

Eveline van Ooyen van IKEA Barendrecht: “De visie van IKEA is het creëren van een beter leven voor zoveel mogelijk mensen. Dat doen wij voor onze klanten, maar ook voor onze medewerkers en de mensen die bij de leveranciers werken. Lokaal gaat IKEA liever nog iets verder dan dat. Want ook sociaal maatschappelijk nemen wij graag onze verantwoordelijkheid.

Na een kleine zoektocht is er bij IKEA een mooie combi-oven uitgezocht en is deze op 2 maart overgedragen aan de Overburen. Na een warm ontvangst en een leuke groepsfoto is Eveline weer op pad gestuurd met alvast vijf taarten in prachtige taartdozen (want aan ieder detail was gedacht). De taarten zijn met veel enthousiasme ontvangen door de medewerkers van IKEA tijdens hun fika (Zweeds voor koffiemomentje). Al met al een super leuk initiatief met een prachtige uitkomst!

Kijk voor meer informatie over de Barendrechtse Uitdaging of de jaarlijkse maatschappelijke Beursvloer op www.barendrechtseuitdaging.nl .

 

Scroll naar boven