“Dit wordt zeker een bijzondere ochtend”

Op vrijdag 29 september zal de hele ochtend -als een bonk energie- alle werknemers van de GKB groep aan het werk zijn in Barendrecht. En dan niet voor het bedrijf zelf, maar voor allerlei sociaal maatschappelijke organisaties in Barendrecht en omgeving. Alle 250 medewerkers zullen op die ochtend laten zien wat het betekent om de handen uit de mouwen te steken en daarbij een diversiteit aan klussen oppakken. Tijd en geld ontbreekt het vaak bij dergelijke maatschappelijke organisaties die mooi werk doen voor veelal kwetsbare groepen in Barendrecht.

Voor de zomervakantie heeft Arjan Kraaijeveld van de GKB groep contact opgenomen met Linda Sanders van de Barendrechtse Uitdaging en gevraagd om haar netwerk van maatschappelijke organisaties te vragen naar hun wensen om (achterstallige) klussen te realiseren. Gedacht kan worden aan bomen snoeien, de eetkamer een fris verfje geven, blokhut verven, ophogen bestrating etc etc. Het gaat hier wel om het stoere ‘mannenwerk’ .

De aanvragen met een korte beschrijving van de gewenste werkzaamheden wordt door de organisaties ondersteund met foto’s van de huidige situatie.

Verdelen werkzaamheden.

De GKB groep neemt zelf te taak op zich om de hoeveelheid werkzaamheden in te schatten en te verdelen. Zodat de juiste man op de juiste plaats wordt ingezet en daarnaast de collega’s op een nieuwe manier leert kennen. “Al eerder hebben we een personeelsdag op één locatie maatschappelijk ingevuld. Van onze medewerkers krijgen we terug dat hier met veel plezier op teruggekeken wordt, maar met zoveel klussen is een nieuwe uitdaging, aldus Arjan Kraaijeveld”.

Zo’n idee om medewerkers de kans te geven niet alleen te werken bij een maatschappelijke organisatie doch tevens kennis te maken wat daar zoal gebeurd maakt het project extra bijzonder.

De GKB groep won vorig jaar tijdens het Barendrechts maatschappelijk business event- de MVO business Award. De prijs voor de meest onderscheidende en inspirerende maatschappelijk verantwoord ondernemer in Barendrecht. Het is dan ook haast niet verwonderlijk dat zo’n mooi idee van zo’n organisatie komt.

De aanvragen voor klussen stromen binnen zo ook worden klussen aangemeld via St. Present en de GKB groep zelf, in de persoon van Arjan Kraaijeveld, is tevens actief om maatschappelijke organisaties te wijzen op de mogelijkheden. 250 harde werkers voldoende uitdaging bieden vraagt ook vele relevante klussen.

“Vrijdag de 29ste gaat zeker een bruisende dag en memorabele dag worden in Barendrecht”, aldus Linda Sanders.

Scroll naar boven