Huisraadverzamelbank Barendrechtse Uitdaging barst uit zijn voegen

Het is Zaterdag 22 mei, 11.00 uur, Dinah Rudack, manager van IKEA Barendrecht, staat klaar om alle 37 pallets met goederen voor de Huisraadverzamelbank van de Barendrechtse Uitdaging over te dragen. Met enthousiasme nemen Xander Heijnen (projectleider) en Linda Sanders (manager Barendrechtse Uitdaging) de goederen in ontvangst.

De enorme verhuiswagen, door Den Otter Verhuizingen beschikbaar gesteld voor deze klus, staat geduldig klaar. Na een klein uur is alles vakkundig gestapeld in de vrachtwagen. Dan op weg naar Loods38, die gratis beschikbaar is gesteld, om de goederen tijdelijk op te slaan.

Voor de loods, staan inmiddels een tiental vrijwillige ‘handjes’ nieuwsgierig te wachten op wat komen gaat. De wagen wordt tot vlak voor de ingang gereden. Aangezien het met alleen handwerk wel erg zwaar gaat worden, regelt vrijwilliger Ruud Kooijman bij A.F.L. Barendrecht een heftruck waardoor de lading al vlot in Loods38 kan worden uitgestald.

Wethouder Reshma Roopram heeft op deze dag de tijd genomen om dit project, bestemd voor de armoede achter de voordeur, te volgen. Zij is vol bewondering over de vlotte verwerking van alle materialen op deze zaterdag.

Er wordt optimaal samengewerkt, een tweetal medewerkers van Aafje Hulpthuis hebben de taak op zich genomen om de artikelen te tellen en te fotograferen. Waarop Lianne den Haan (projectleider) het geheel verwerkt op de computer en weergeeft in een kleurige spreadsheet. De goederen variëren van knuffels, borden in vrolijke kleuren, kussens, kastjes, servetten, inpakpapier, dozen, schilderijen, lampen etc. etc.

Mede door het efficiënte laden, lossen en inventariseren van alle goederen kan deze dag om 14.00 uur worden afgerond. De uitgifte zal binnenkort beginnen!

Mocht u nog vragen hebben over het project Huisraadverzamelbank, dan kunt u contact opnemen met Lianne den Haan (06-36180436) of Xander Heijnen (06-24948700)

Scroll naar boven