IKEA Barendrecht, het bedrijfsleven en de Nederlandse Uitdaging slaan de handen ineen en helpen minima-gezinnen, tienermoeders en jongeren aan een warme inrichting vlak voor kerst.

20 november 2020

IKEA Barendrecht heeft een enorme hoeveelheid huisraad aangeboden aan de Barendrechtse Uitdaging. Kasten, tafels, woonaccessoires, serviesgoed, gordijnen, te veel om op te noemen. Om de verspreiding soepel te laten verlopen hebben een aantal lokale Uitdagingen, verspreid door heel Nederland, de krachten gebundeld met het bedrijfsleven om deze spullen een mooie sociale bestemming te laten krijgen. Via de (lokale) Uitdagingen worden vele artikelen beschikbaar gesteld aan Stichting Babyspullen en minima-gezinnen. Een deel gaat naar Stichting IJsselmonde Oost, die zorg en ondersteuning levert aan verschillende doelgroepen zoals jongeren die begeleid worden naar zelfstandig wonen.


Een steun in de rug voor mensen in een kwetsbare situatie.

Op 20 november worden de eerste spullen aan Stichting Babyspullen geleverd. Amex Logistics vervoert, geheel belangeloos, de spullen naar de nieuwe bestemming. Een prachtige verbinding die door de Uitdaging tot stand is gekomen. Met dit fantastische aanbod van IKEA Barendrecht verwachten we de komende periode meer dan 500 gezinnen blij te maken met een make- over van hun interieur. Dinah Rudack, Storemanager IKEA Barendrecht : “Onze visie is om een beter dagelijks leven te creëren voor zoveel mogelijk mensen. Door onze visie te delen en op te komen voor zaken waar we in geloven, kunnen we deel uitmaken van een verandering en een positieve bijdrage leveren aan de gemeenschappen waarin we actief zijn. In een tijd waarbij iedereen gedwongen thuis moet blijven is het belang van een thuis groter dan ooit. Dat is waar wij onze expertise kunnen inzetten. Om vanuit onze visie en kennis van woninginrichting en het leven thuis, een waardevolle bijdrage leveren door van een huis een plek te maken waar men zich echt thuis voelt. Ik ben er trots op dat we dit samen met de Uitdaging en Amex Logistics mogelijk maken. ”

Jaap Wisse, Directeur/eigenaar Amex Logistics: “ Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is belangrijk bij Amex Logistics. Wij dragen graag ons steentje bij om mensen verder te helpen”.


De Uitdaging verbindt – samen verandering creëren

De Uitdaging bemiddelt in vraag en aanbod van o.a. Materialen (meubels, laptops en andere spullen) en Menskracht (kennis, extra handen, creativiteit). We zijn een ondernemersnetwerk dat doet. We stimuleren bedrijven om maatschappelijk betrokken ondernemerschap te tonen in concrete acties en daarmee de leefbaarheid in de lokale samenleving te ondersteunen. Inge Voorhout, directeur Nederlandse Uitdaging : “Met deze actie laten we de kracht van samenwerken zien, laten we zien dat we samen zoveel meer kunnen betekenen voor de samenleving en écht van betekenis kunnen zijn. Zo laten we zien dat we samen met IKEA verandering creëren”. En op de Dag van de Ondernemer willen we ook graag onze waardering naar IKEA uitspreken en naar alle andere ondernemers, op wie wij inmiddels een beroep kunnen doen. Vanzelfsprekend dagen we graag meer bedrijven uit om maatschappelijk betrokken ondernemen samen in daden om te zetten!

Deel het bericht:
"IKEA Barendrecht, het bedrijfsleven en de Nederlandse Uitdaging slaan de handen ineen en helpen minima-gezinnen, tienermoeders en jongeren aan een warme inrichting vlak voor kerst."
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

MVO-awards 2024 uitgereikt!

Op dinsdag 5 maart werden bij een feestelijke ceremonie twee onderscheidingen uitgereikt tijdens een bijzonder evenement dat de toewijding aan

MVO-award 2024

Welke ondernemer wint de MVO-award 2024?! Ken jij of ben jij die ene kanjer van een ondernemer die met hart

Alle GKB-ers aan de slag

Een start op hoogwerker De opening van de ‘personeelsdag’ van alle 250 medewerkers bij de GKB groep begint met een

Scroll naar boven