Inloophuis De Boei voorzien van yogamatten en keukenmateriaal

2 april 2019

Persbericht door Jennifer Schuurman:

Dankzij een match via de Barendrechtse Uitdaging heeft inloophuis De Boei nu alles in huis om haar gasten ontspanning, een kopje thee en een eenvoudig verantwoorde lunch aan te bieden. 

Het inloophuis heeft tot doel om mensen met kanker en hun naasten te helpen met het emotioneel verwerken van de ziekte. Dit doen zij door creatieve en (ver)beeldende activiteiten aan te bieden, zoals zingen, toneelspelen en schilderen. Zo worden lotgenoten, onder begeleiding van vrijwilligers en workshopbegeleiders samengebracht. 

Vorig jaar deed Lou Heijnen, aanspreekpunt bij het inloophuis, een verzoek aan de Barendrechtse Uitdaging. Om de activiteiten mogelijk te maken zijn zij afhankelijk van vrijwilligers en van giften. Het inloophuis had behoefte aan keukenmaterialen en materialen om yoga te beoefenen.

Yogastudio Barendrecht en A Beautiful Balance tonen hun maatschappelijke betrokkenheid

Pablo Montoya van Yogastudio Barendrecht wist direct dat hij wilde helpen toen één van zijn deelnemers, tevens lid van de matchgroep voor de Barendrechtse Uitdaging, hem vroeg of hij iets kon betekenen in de aanvraag van Lou. “Ik gun mensen rust en comfort om zichzelf te kunnen zijn. Mensen hebben met goede yogamaterialen de mogelijkheid om goed voor zichzelf te zorgen”, aldus Pablo. 

En ook Jacqueline Luchtmeijer van A Beautiful Balance was enthousiast om haar betrokkenheid bij de Barendrechtse samenleving te tonen. “Ik vind het heel fijn om op deze manier bij te kunnen dragen. Ontspanning van lichaam en geest is voor een ieder heel belangrijk.” 

Gezamenlijk leverden Pablo en Jacqueline yogamatten en dekens, zodat de gasten van het inloophuis heerlijk kunnen ontspannen en actief kunnen werken aan het welzijn van lichaam en geest. Lou legt uit: “De diagnose kanker zet je leven behoorlijk op zijn kop. De toekomst is plotseling onzeker. Dat brengt hevige emoties teweeg. We zijn blij dat we met de hulp van Yogastudio Barendrecht en A Beautiful Balance nu yoga met nieuwe materialen kunnen aanbieden. Daarmee verbeteren we de kwaliteit van leven voor onze gasten.”

Extra verrassing van IKEA
Op maandagmiddag 18 februari, toen Pablo en Jacqueline de yogamaterialen persoonlijk kwamen overhandigen, werd Lou verrast. Ook IKEA had zich de behoeften van inloophuis De Boei aangetrokken. IKEA leverde hoofkussentjes voor de yoga en gevraagde keukenmaterialen zoals, theeglazen, placemats, een messenset en servetten.  

Deze match werd gemaakt door Jennifer Schuurman van WSSLWRK!NG, namens de Barendrechtse Uitdaging. De Barendrechtse Uitdaging verbindt aanbod van ondernemers aan de vraag van maatschappelijke organisaties. Meer informatie over de Barendrechtse Uitdaging vindt u op www.barendrechtseuitdaging.nl . 

Over Inloophuis De Boei

Inloophuis De Boei is iedere maandag geopend van 10:00 tot 16:00 uur. Gemiddeld maken 20 personen wekelijks gebruik van de activiteiten die worden aangeboden. Het inloophuis is gevestigd in het gebouw ’t Trefpunt aan Dr. Kuyperstraat 4 in Barendrecht. 

Over Yogastudio Barendrecht

Yogastudio Barendrecht is gevestigd aan de Middenbaan 105B (naast de ingang van de wereldwinkel) in Barendrecht. Pablo biedt samen met zijn vrouw Ingeborg een breed aanbod van yogalessen, variërend van Relax/Mindfulness yoga, Kinderyoga tot Vinyasa Flow en Poweryoga. 

Over A Beautiful Balance

A Beautiful Balance is gevestigd aan het Muziekplein 28a in Barendrecht en biedt cursussen aan zwangeren en jonge moeders met hun baby of dreumes. Daarnaast kun je hier terecht voor fysiotherapie bij zwangerschapsgerelateerde klachten.
[three_fourth]

Deel het bericht:
"Inloophuis De Boei voorzien van yogamatten en keukenmateriaal"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

MVO-awards 2024 uitgereikt!

Op dinsdag 5 maart werden bij een feestelijke ceremonie twee onderscheidingen uitgereikt tijdens een bijzonder evenement dat de toewijding aan

MVO-award 2024

Welke ondernemer wint de MVO-award 2024?! Ken jij of ben jij die ene kanjer van een ondernemer die met hart

Alle GKB-ers aan de slag

Een start op hoogwerker De opening van de ‘personeelsdag’ van alle 250 medewerkers bij de GKB groep begint met een

Scroll naar boven