Jongeren Stichting Citysteward fietsend op weg naar een nieuwe toekomst!

Persbericht door Kitty Verhagen

In een tijd als deze kunnen we het ons haast niet voorstellen; dat er nog jeugd is zonder een fiets. Voor sommige jongeren van Citysteward was dit soms wel een serieuze belemmering om op het werk te komen. “Dat ze zelf geen fiets hebben is één, er is echter in een enkel geval ook geen mogelijkheid om deze in hun directe omgeving te lenen”, aldus Jettie Bourquin van Stichting Citysteward. “En het is zonde als daardoor een baan niet doorgaat.”

Bourquin laat zich echter niet door een obstakel afremmen en zette de aanvraag voor 2 leenfietsen uit bij de Barendrechtste Uitdaging (BU). De matchgroep van de BU ging ermee aan de slag en vond al snel een maatschappelijk betrokken ondernemer die 2 fietsen ter beschikking wilde stellen.

Citysteward heeft als doelstelling jongeren via scholing, praktijkstages en intensieve begeleiding te activeren, motiveren, een aantal vaardigheden/competenties bij te brengen en uit de anonimiteit te halen. Deelname aan het Certificaten- en WerkSkillsTraject van Citysteward draagt bij aan de zelfredzaamheid en persoonlijke ontwikkeling van de jongeren, waardoor de kansen op de arbeidsmarkt en duurzame inzetbaarheid worden vergroot. Met deze leenfietsen kunnen de jongeren nu ook op de werk-/stagelocaties komen waar vaak geen openbaar komt (of in elk geval niet in de vroegte waarop het werk soms begint), en hiermee wordt de inzetbaarheid vergroot.

Namens de jongeren bedankt Jettie Bourquin de ondernemer. 

De Barendrechtse Uitdaging wil Barendrecht een beetje mooier maken en bemiddelt in vraag en aanbod van (overtollige)materialen, middelen en menskracht (extra handen kennis en kunde). Door het bedrijfsleven en maatschappelijke organisatie met elkaar te verbinden stimuleert de Barendrechtse Uitdaging maatschappelijk betrokken ondernemen. 

Scroll naar boven