Jongeren Stichting Citysteward fietsend op weg naar een nieuwe toekomst!

2 april 2019

Persbericht door Kitty Verhagen

In een tijd als deze kunnen we het ons haast niet voorstellen; dat er nog jeugd is zonder een fiets. Voor sommige jongeren van Citysteward was dit soms wel een serieuze belemmering om op het werk te komen. “Dat ze zelf geen fiets hebben is één, er is echter in een enkel geval ook geen mogelijkheid om deze in hun directe omgeving te lenen”, aldus Jettie Bourquin van Stichting Citysteward. “En het is zonde als daardoor een baan niet doorgaat.”

Bourquin laat zich echter niet door een obstakel afremmen en zette de aanvraag voor 2 leenfietsen uit bij de Barendrechtste Uitdaging (BU). De matchgroep van de BU ging ermee aan de slag en vond al snel een maatschappelijk betrokken ondernemer die 2 fietsen ter beschikking wilde stellen.

Citysteward heeft als doelstelling jongeren via scholing, praktijkstages en intensieve begeleiding te activeren, motiveren, een aantal vaardigheden/competenties bij te brengen en uit de anonimiteit te halen. Deelname aan het Certificaten- en WerkSkillsTraject van Citysteward draagt bij aan de zelfredzaamheid en persoonlijke ontwikkeling van de jongeren, waardoor de kansen op de arbeidsmarkt en duurzame inzetbaarheid worden vergroot. Met deze leenfietsen kunnen de jongeren nu ook op de werk-/stagelocaties komen waar vaak geen openbaar komt (of in elk geval niet in de vroegte waarop het werk soms begint), en hiermee wordt de inzetbaarheid vergroot.

Namens de jongeren bedankt Jettie Bourquin de ondernemer. 

De Barendrechtse Uitdaging wil Barendrecht een beetje mooier maken en bemiddelt in vraag en aanbod van (overtollige)materialen, middelen en menskracht (extra handen kennis en kunde). Door het bedrijfsleven en maatschappelijke organisatie met elkaar te verbinden stimuleert de Barendrechtse Uitdaging maatschappelijk betrokken ondernemen. 

Deel het bericht:
"Jongeren Stichting Citysteward fietsend op weg naar een nieuwe toekomst!"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

MVO-awards 2024 uitgereikt!

Op dinsdag 5 maart werden bij een feestelijke ceremonie twee onderscheidingen uitgereikt tijdens een bijzonder evenement dat de toewijding aan

MVO-award 2024

Welke ondernemer wint de MVO-award 2024?! Ken jij of ben jij die ene kanjer van een ondernemer die met hart

Alle GKB-ers aan de slag

Een start op hoogwerker De opening van de ‘personeelsdag’ van alle 250 medewerkers bij de GKB groep begint met een

Scroll naar boven