Kennismakingsronde door Barendrecht

1 december 2017

PERSBERICHT
12 november 2017

De eerste bijeenkomst “Kom Kijk en Doe mee” is een groot succes. Op 9 nov. hebben 8 Barendrechters deelgenomen aan de pilot, geïnitieerd door een samengestelde groep vanuit ondermeer de Barendrechtse Uitdaging, St.Velerlei en Buitenprojecten Barendrecht (St.IJsselmonde Oost).

Zo’n idee om verschillende groepen mensen, die dreigen te vereenzamen, uit te nodigen voor enerzijds een gezellige dag en anderzijds een kennismakingsronde met de diverse activiteiten in Barendrecht, is snel geboren.

Voor de daadwerkelijke uitvoering hebben wij echter meer nodig. De spontane reacties en mooie ideeën komen al snel binnenrollen vanuit onze netwerken. Ook de sportcoaches laten zich meevoeren in ons enthousiasme. Het noodzakelijke vervoer, in de vorm van een personenbus, wordt ingebracht door de Onderwijsgroep Zuidhollandse Waarden (OZHW), de chauffeurs spoedig aangemeld vanuit de mannenclub van Velerlei en de lunch gesponsord door Makro Barendrecht. Wat een energie komt er vrij als mensen zich willen inzetten voor hun medemens. Wij laten het zeker niet bij deze ene keer. Na de evaluatie zal er een nieuwe datum worden geprikt. Bent u nieuwsgierig geworden, wilt u meedoen of heeft u een goed idee neem dan contact op met Linda Sanders van de Barendrechtse Uitdaging.

Verloop van de dag
Zoals het misschien wel hoort tijdens een pilot, begint de dag niet zonder tegenslag. Of het nu de personenbus is die geen zitbanken blijkt te hebben en snel moet worden omgeruild; of een van de mantelzorgers niet thuis blijkt te zijn; met een glimlach en een praktische instelling is voor alles een oplossing te bedenken.
De dag begint in het Tuinhuis met een lieve bediening van jongeren van Buitenprojecten Barendrecht. Na de appeltaart met koffie is er tijd voor sport en beweging in de sporthal. De verrukkelijke lunch (bereid door de jongeren en gesponsord door Makro Barendrecht) liet een ieder zich goed smaken. Aangezien er meer op het programma stond, het gaat immers naast een fijne en zorgeloze dag ook om kennismaking met diverse activiteiten in Barendrecht, vertrekt de bus richting Velerlei. Alsof het nog niet genoeg is, stond daar het advocaatje met slagroom voor de liefhebbers als klaar. Velerlei heeft uit de doeken gedaan waar zij voor staan en welke activiteiten er wekelijks plaatsvinden.

De uitdaging is om de mensen met meerdere activiteiten en initiatieven in Barendrecht kennis te laten maken. De evaluatie zal uitmaken waar de behoefte ligt. Wij willen blijven leren en zoveel mogelijk maatwerk leveren. Het volgende uitje zal weer snel worden gepland.

Mail naar: info@barendrechtseuitdaging.nl
Website: www.barendrechtseuitdaging.nl
Tel: 06-53697475

Deel het bericht:
"Kennismakingsronde door Barendrecht"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

MVO-awards 2024 uitgereikt!

Op dinsdag 5 maart werden bij een feestelijke ceremonie twee onderscheidingen uitgereikt tijdens een bijzonder evenement dat de toewijding aan

MVO-award 2024

Welke ondernemer wint de MVO-award 2024?! Ken jij of ben jij die ene kanjer van een ondernemer die met hart

Alle GKB-ers aan de slag

Een start op hoogwerker De opening van de ‘personeelsdag’ van alle 250 medewerkers bij de GKB groep begint met een

Scroll naar boven