KijkopWelzijn, Makro Barendrecht en Barendrechtse Uitdaging matchen tegen eenzaamheid.

7 oktober 2018

Persbericht, 6 oktober 2018 door Kitty Verhagen

Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Eenzaamheid is zo oud als de weg naar Kralingen, maar staat meer in de belangstelling dan ooit.

Het is daarom dat KijkopWelzijn de week tegen de eenzaamheid organiseert onder de titel:  “Kom erbij”. 

Onder het dagmotto “kom erbij en schuif aan” werd het startsein gegeven met een feestelijk ontbijt op de locaties Windsingel en Waterpoort. Voor meer dan 150 mensen werd een heerlijk ontbijt verzorgd, dit door een prachtige samenwerking tussen Makro Barendrecht, KijkopWelzijn en de Barendrechtse Uitdaging.

KijkopWelzijn en de Barendrechtse Uitdaging maken zich beiden sterk om Barendrecht een beetje mooier te maken en staken voor dit project de handen ineen. Barend Vervat, manager van Makro Barendrecht, inmiddels nauw betrokken bij de Barendrechtse Uitdaging, hoefde dan ook niet lang na denken en stelde dit ontbijt beschikbaar.

Makro Barendrecht

Maatschappelijke betrokkenheid hoort bij Makro, aldus Barend Vervat. Deze samenwerkingsvorm biedt de Makro dan ook een prachtige ingang om hun filosofie kracht bij te zetten.  Daarnaast waren zij nauw betrokken bij de 1e beursvloer in maart van dit jaar en zullen zij ook volgend jaar hun locatie weer beschikbaar stellen. Andere matches met de Barendrechtse Uitdaging staan nog in de planning.

KijkOpWelzijn

KijkOpWelzijn organiseert activiteiten voor en biedt ondersteuning aan verschillende groepen, zoals ouderen, jongeren en mantelzorgers. Ze werken daarbij op een vraaggerichte manier. “Niet ons aanbod staat centraal maar uw vragen, wensen of ideeën”. KijkopWelzijn is er voor alle Barendrechters. Kijk op https://www.kijkopwelzijn.nl/contact voor meer informatie.

De Barendrechtse Uitdaging

De Barendrechtse Uitdaging wil Barendrecht een beetje mooier maken en bemiddelt in vraag en aanbod van (overtollige)materialen, middelen en menskracht (extra handen kennis en kunde). Door het bedrijfsleven en de maatschappelijke organisaties met elkaar te verbinden stimuleert de Barendrechtse Uitdaging maatschappelijk betrokken ondernemen. 

Deel het bericht:
"KijkopWelzijn, Makro Barendrecht en Barendrechtse Uitdaging matchen tegen eenzaamheid."
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

MVO-awards 2024 uitgereikt!

Op dinsdag 5 maart werden bij een feestelijke ceremonie twee onderscheidingen uitgereikt tijdens een bijzonder evenement dat de toewijding aan

MVO-award 2024

Welke ondernemer wint de MVO-award 2024?! Ken jij of ben jij die ene kanjer van een ondernemer die met hart

Alle GKB-ers aan de slag

Een start op hoogwerker De opening van de ‘personeelsdag’ van alle 250 medewerkers bij de GKB groep begint met een

Scroll naar boven