Krachtenbundeling levert schoolgaande kinderen laptop op!!

Persbericht door Yvonne Vogel / gemeente Barendrecht

De Barendrechtse Uitdaging bedacht al eerder de Laptop Challenge: een doneeractie waarbij bedrijven op een veilige manier afgeschreven laptops, desktops, printers en/of beamers kunnen doneren aan maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen in Barendrecht. Onder meer Martijn Bastian van Bastian Events is hier als lokale ondernemer actief bij betrokken, net als vele anderen.

Juist in deze tijd kunnen ook veel kinderen een laptop gebruiken, onder meer voor het maken van schoolwerk vanuit huis en het leggen van contacten met anderen. Niet in alle huishoudens zijn de middelen aanwezig om deze aan te schaffen. 

Wethouder Reshma Roopram putte daarom uit haar netwerk en bracht Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden begin april in contact met de Barendrechtse Uitdaging. Zij doneerden onlangs 125 laptops aan kinderen in Barendrecht. In de meivakantie zijn de eerste 13 refurbished laptops uitgereikt aan Diana Nolen, locatieleider van OBS De Draaimolen. Dit is slechts het begin van de uitrol. Daarom een oproep aan alle scholen in Barendrecht om te inventariseren welke kinderen thuis niet de beschikking hebben over een laptop. Een passende aanvraag doen is eenvoudig mogelijk voor de scholen via www.barendrechtseuitdaging.nl/vraag-en-aanbod/

Scroll naar boven
Scroll naar top