Barendrechts Maatschappelijk Business Event, de Beursvloer en de prijsuitreiking van de meest maatschappelijk verantwoord ondernemer van het jaar 2022!

20 oktober 2022

Vijf jaar is de Barendrechtse Uitdaging inmiddels actief en heeft de Beursvloer een extra impuls gegeven in de vorm van ‘Barendrechts Maatschappelijk Business Event’ .

Op dinsdag 18 oktober hebben in het gemeentehuis ruim 140 vertegenwoordigers van 43 bedrijven en 45 maatschappelijke instellingen deze manifestatie met de nodige gedrevenheid bezocht.

Na het welkom door burgemeester Govert Veldhuijzen geeft Lodewijk van Meeuwen van Emborion een boeiende presentatie over de ‘Stationstuinen’. Aandachtig luisteren de ondernemers, stichtingen en verenigingen naar mogelijke kansen in de toekomst.

Slag op de gong

De burgemeester geeft op uitnodiging van de twee spreekstalmeesters Jos Vis en Chrétienne Winkels, een klinkende slag op de gong en verklaart de Beursvloer voor geopend. Na de stilte tijdens de presentatie galmt er al snel een gezellig geroezemoes van ruim honderd mensen op zoek en in gesprek over een match. De hoekmannen en -vrouwen* zijn traditiegetrouw weer behulpzaam om zowel de hulpvrager als aanbieder met de juiste personen in contact te brengen. Dit jaar moet notaris Martin Tempelaar van het notariskantoor Groenveld en van Houdt ,met drie assistenten, er extra hard tegenaan om in kortere tijd meer matches vast te leggen. Het resultaat mag er zijn : 64 matches met een maatschappelijke waarde van bijna 60.000 Euro.

*(Gemeente, de Overburen, Reflexions, Inprovemental, ABN-AMRO, Makro, Rabobank, Reisbureau Buitenlandsche Zaken).

Werkervaring/Stageplaatsen

Als vanouds zijn er een vijftal leerlingen van de Focus Beroeps Academie die de catering verzorgen. “Een prachtige plek om werkervaring op te doen”, aldus de begeleider van de leerlingen Carin Leenders-de Vries.

De roep om stageplaatsen komt tot uiting in gemaakte matches.

“Het is van onschatbare waarde dat een aantal van onze leerlingen stage bij jullie kunnen lopen. “aldus de stagecoördinator van VSO (Voortgezet Speciaal Onderwijs) Accent op Zuid toen hij stage (en mogelijk toeleiding naar werk) had gematcht met de IKEA én Autofer.

Linda Sanders vertelt dat er vele geweldige matches zijn gemaakt die soms heel simpel kunnen gaan. “Wij hebben het over en doen er niks mee. We komen ze graag ophangen”! aldus van Hoppenbrouwers Techniek bij de match met de Kleine Duiker. Zij gaan lampjes, die zij niet meer nodig hebben, ophangen op de Kerstmarkt van de Kleine Duiker.

Ook nadat het buffet, aangeboden door de gemeente, is geopend wordt er verder doorgewerkt aan de matches.

De afsluiting van de Beursvloer is rond 19.00 uur en het is tijd voor de uitreiking van de MVO Award door burgemeester Veldhuijzen.

MVO Award

Tijdens het Barendrechts Maatschappelijk Business Event ontving Arjan Kraaijeveld samen met zijn zoon Arco, uit handen van de burgemeester de prijs voor de meest onderscheidende en inspirerende maatschappelijk verantwoord ondernemer in Barendrecht. Een samengestelde jury van business clubs/ bedrijfsverenigingen hebben de prijs aan Arjan Kraaijeveld van GKB groep toegekend.

De jury heeft de keuze als volgt toegelicht : de GKB groep levert niet alleen een positieve bijdrage aan de maatschappij, door actief mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te betrekken in hun bedrijf en zo echt mee kunnen doen, maar ook omdat zij zich actief inzet om Barendrecht mooier en buitenruimten natuurlijker aan te leggen. Daarnaast helpt de GKB Groep bij de uitvoering van kleine klusjes met menskracht en gereedschap, zonder enig eigen belang.

De burgemeester mocht daarnaast nog een aanmoedigingsprijs uitreiken aan Marjon Kesselaar van Autofer. Haar bijdrage op het gebied van mensen is volgens de jury bijzonder inspirerend, omdat het niets te maken heeft met de normale bedrijfsvoering van Autofer. Op eerste kerstdag organiseert Marjon een kerstdiner voor 50 eenzame Barendrechters met alles erop en eraan: eten drinken, muziek, noem maar op.

Naast de bijzondere kunstwerken van de Kunstexpress ontvangen beide winnaars een feestelijke bos bloemen van het Rozenpakhuis.

De concurrentie was groot, want er zijn 7 genomineerden. Naast de prijswinnaars zijn Aart van Huizen, van J van Huizen Groen, Ronnie van Haperen van Hoppenbrouwers Techniek, Mirjam Polak van MG Fashion, Corine Poldervaart van Dier Kruid Kracht en Petra Teunissen van Leven in Woorden genomineerd.

Het initiatief voor deze prijzen komt van de Barendrechtse Uitdaging, die als doel heeft het bedrijfsleven te koppelen aan maatschappelijke organisaties.

De jury is samengesteld uit Jettie Medema (VBO Fresh Port), Joke Norendaal ( Netwerk ViZi), Boro Brandl (BBN Connect), Jan Versluis (BVV Barendrecht), René Kist (Rotary club Barendrecht) en Lennart van der Linden, wethouder gemeente Barendecht.

Foto’s van het evenement, gemaakt door Ingrid Koedood, zijn te zien op de site van de Barendrechtseuitdaging.nl en op de Facebookpagina van de Barendrechtse Uitdaging.

Er is een speciaal verslag gemaakt van de match tussen de Barendrechtse Uitdaging en de Kunstexpress over het verzoek voor het leveren van kunstwerken voor de Awards! Hierin maak je tevens kennis met de makers van de kunstwerken.

Persbericht: Coby van Deursen

Deel het bericht:
"Barendrechts Maatschappelijk Business Event, de Beursvloer en de prijsuitreiking van de meest maatschappelijk verantwoord ondernemer van het jaar 2022!"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

MVO-awards 2024 uitgereikt!

Op dinsdag 5 maart werden bij een feestelijke ceremonie twee onderscheidingen uitgereikt tijdens een bijzonder evenement dat de toewijding aan

MVO-award 2024

Welke ondernemer wint de MVO-award 2024?! Ken jij of ben jij die ene kanjer van een ondernemer die met hart

Alle GKB-ers aan de slag

Een start op hoogwerker De opening van de ‘personeelsdag’ van alle 250 medewerkers bij de GKB groep begint met een

Scroll naar boven