Makro Barendrecht trakteert Uniek

Persbericht, 10 december 2018, door Kitty Verhagen

“Met deze prachtige koelmeubels van de Makro kunnen we nu gelukkig ook het aanbod van  verse produkten aannemen en aanbieden”. Tot nu toe moesten de vrijwilligers van Uniek vaak nee verkopen tegen het aanbod van verse groenten en fruit; “omdat we domweg geen koelfaciliteiten hadden. Wat heel erg jammer was daar de noodzaak bij de gezinnen voor gezond en vers voedsel vaak groot is.”

Door het intensieve contact  tussen Uniek Barendrecht en de Barendrechtse Uitdaging werd deze prachtige match gerealiseerd. De Makro had deze koelmeubels in de opslag staan en heeft deze met liefde bij Uniek geplaatst en aangesloten” aldus Sanders van de Barendrechtse Uitdaging.

Stichting Uniek heeft als doel de minima (stille armoede) te helpen in Barendrecht en Albrandswaard. Deze minima hebben een bijstandsuitkering (tot een maximum van 120%) of inkomsten welke gelijk zijn aan dit bedrag. De vrijwilligers helpen op het gebied van kleding, het uitreiken van fietsen en het verzorgen van verjaardagsdozen voor kinderen tot 12 jaar. Komend jaar maakt Uniek zich hard voor de uitbreiding van de UNIEK markt, waar  ruimte is voor een food en non food afdeling. De koelmeubels zijn daarom zeer welkom en mooi op tijd voor de officiële opening van de UNIEK markt medio januari 2019. Een prachtig begin van het nieuwe jaar, echter extra hulp is nog altijd nodig en heel erg welkom. We zijn nog altijd opzoek naar leveranciers om onze doelgroep te helpen.

De Makro Barendrecht houdt woord. Barend Vervat, van de Makro beloofde meer matches in samenwerking met de Uitdaging om zo de maatschappelijke betrokkenheid van de Makro Barendrecht vorm te geven. “We zijn dan ook heel blij dat we met deze plaatsing op leenbasis ons steentje hebben kunnen bijdragen”, aldus Barend Vervat.

De Barendrechtse Uitdaging

De Barendrechtse Uitdaging wil Barendrecht een beetje mooier maken en bemiddelt in vraag en aanbod van (overtollige) materialen, middelen en menskracht (extra handen kennis en kunde). Door het bedrijfsleven en de maatschappelijke organisatie met elkaar te verbinden stimuleert de Barendrechtse Uitdaging maatschappelijk betrokken ondernemen. 

Scroll naar boven