MVO-awards 2024 uitgereikt!

Op dinsdag 5 maart werden bij een feestelijke ceremonie twee onderscheidingen uitgereikt tijdens een bijzonder evenement dat de toewijding aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) vierde. De prachtige awards zijn kunstobjecten die gemaakt zijn door de kunstenaars van Kunstexpress Humanitas DMH.

Het evenement, dat plaatsvond tijdens het Barendrechts Maatschappelijke Business Event, georganiseerd door de Barendrechtse Uitdaging, in het Barendrechtse Gemeentehuis, bracht een gevarieerd publiek samen om de successen op het gebied van MVO te vieren en te erkennen.

De MVO-Awards werden uitgereikt door Burgemeester Schneider van Barendrecht aan bedrijven die uitblinken in hun inzet voor sociale verantwoordelijkheid, duurzaamheid en het creëren van positieve impact in hun gemeenschap.

De eerste MVO-Award voor een MKB bedrijf werd uitgereikt aan De Bondt Grafimedia. In de woorden van de jury “Peter de Bondt en zijn team van de Bondt Grafimedia Communicatie zijn een inspiratiebron voor andere Barendrechtse ondernemers op het gebied van MVO. Ze zetten zich in voor People, Planet en Profit op een professionele manier. Peter is een sociale werkgever die kwetsbare mensen een veilige werkplek geeft. Het bedrijf is een koploper in het gebruik van groene grondstoffen met de juiste certificaten. Zo heeft de Bondt zich onderscheiden als een sociaal en groen communicatie bedrijf dat financieel gezond is.”

De tweede MVO-Award, die voor grootbedrijf, ging naar Pangiotis Thanasoulas van IKEA Barendrecht. In de woorden van de jury “Hij benut zijn ondernemerschap om binnen de richtlijnen van de IKEA formule zijn eigen stempel te drukken. Pangiotis blinkt uit in het bieden van werk- en leerplekken met begeleiding en werkt samen met maatschappelijke partners. Daarnaast is de circulaire keten gesloten: klanten kunnen hun oude meubels inleveren voor hergebruik of recycling. Pangiotis combineert zijn rol als Barendrechtse ondernemer met zijn betrokkenheid bij een wereldwijde organisatie om zo een positieve bijdrage te leveren aan Barendrecht.”

Tijdens de uitreiking benadrukten sprekers het belang van MVO als een integraal onderdeel van hedendaags ondernemerschap, waarbij ze de bekroonde bedrijven prezen als voorbeelden van inspiratie.

De winnaars reageerden verheugd en bedankten o.a. hun medewerkers voor hun steun en samenwerking.

Het evenement werd afgesloten met een gezellig samen zijn in het Gemeentehuis van Barendrecht.

Persbericht door Marjan van Dongen

 

Scroll naar boven