Onderwijs in de buitenlucht

19 mei 2020

Stichting Distinto uit Barendrecht ontdekt Stichting Plukhoek Mookhoek.

De samenwerking tussen deze twee organisaties voor de jeugd is met behulp van Linda Sanders in haar dubbelrol als manager Barendrechtse Uitdaging en Hoeksche Waardse Uitdaging tot stand gekomen; Linda verbindt.

Claudia Reijnen heeft vanuit haar jarenlange ervaring als leerkracht binnen het speciaal onderwijs de visie: “niet ieder kind is geschikt voor het onderwijssysteem zoals wij dat nu kennen”. Vanuit die overtuiging is het mooie werk van Plukhoek Mookhoek ontstaan. Kinderen die om welke reden dan ook niet naar school kunnen, zitten vaak thuis. Bij de Plukhoek kunnen ze aan de slag in een grote tuin met boomgaard. Kinderen krijgen de ruimte om zich te ontwikkelen in de vaardigheden die ze zo hard nodig hebben.

Distinto is als aanbieder van jeugdhulp al bijna tien jaar actief in Barendrecht. Ingrid Hartog, directeur-bestuurder, vertelt: “Distinto is er voor kinderen die te maken hebben met beperkingen als autisme of ADHD. We zijn er niet alleen om deze kinderen op te vangen, maar denken ook mee met ouders hoe zij hun kinderen optimaal kunnen helpen in hun ontwikkeling. Want het opvoeden van deze kinderen is topsport.”

Al in het eerste contact bleek dat Claudia en Ingrid gedreven zijn vanuit een gedeelde visie op wat deze kinderen nodig hebben. En dit heeft geleid tot een mooie samenwerking tussen de twee stichtingen.

Inmiddels brengen de kinderen van Distinto wekelijks een bezoek aan de Plukhoek. En ook vanuit andere zorginstellingen zijn kinderen welkom voor begeleiding op maat in de natuur. Ter illustratie vertelt Claudia over een jongen van 13 jaar. Hij heeft autisme en redt het niet op school. Bij de Plukhoek bouwt hij een band op met de nieuwe pup, hij verzorgt de kippen en helpt boomstammen te verslepen. “Hij leert door te ervaren en zo lukt het hem om opdrachten uit te voeren die steeds wat ingewikkelder worden. Hij doet succeservaringen op en zijn zelfvertrouwen groeit. “

Zo is er ook een jongetje van zeven jaar. Hij is vanwege zijn beperking nooit eerder naar school geweest. Na twee maanden bij de Plukhoek loopt hij zelfverzekerd in zijn overall rond en plant netjes de erwtjes in zijn eigen moestuin. “Je kunt gewoon je eigen eten oogsten”, roept hij enthousiast”.

Claudia benadrukt dat haar Plukhoek meer kinderen een plaats gunt in deze bijzondere buitenomgeving van Strijen. “Ik ben er van overtuigd dat de combinatie van buiten bezig zijn en educatie een waardevolle win win-situatie kan opleveren”. 

 

Deel het bericht:
"Onderwijs in de buitenlucht"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

MVO-awards 2024 uitgereikt!

Op dinsdag 5 maart werden bij een feestelijke ceremonie twee onderscheidingen uitgereikt tijdens een bijzonder evenement dat de toewijding aan

MVO-award 2024

Welke ondernemer wint de MVO-award 2024?! Ken jij of ben jij die ene kanjer van een ondernemer die met hart

Alle GKB-ers aan de slag

Een start op hoogwerker De opening van de ‘personeelsdag’ van alle 250 medewerkers bij de GKB groep begint met een

Scroll naar boven