‘Samen sterk en samen verbinden’ 

Vier Barendrechtse organisaties: Stichting IJsselmonde Oost; Barendrechtse Uitdaging, Marlyne in&outdoor en KijkopWelzijn hebben de handen ineen geslagen om een 50 tal Barendrechters een mooie ontmoetingsmiddag te bieden in het kader van de “Kom Kijk en Doe mee” activiteiten. Het doel is tweeërlei, enerzijds om naast de plezierige middag de bezoekers kennis te laten maken met de verschillende activiteiten in Barendrecht. In dit geval de mogelijkheid  om deel te nemen aan de activiteiten of gebruik te maken van het lunchroom ‘het Tuinhuis’ aan de Kruidentuin in Barendrecht. Anderzijds om het startsein te geven van de “Kom Erbij week” in het kader van eenzaamheid.

De sportcoach Rob van Marlyne In&Outdoor zorgde weer voor een onvergetelijk sportuurtje in de gymzaal. Een tweetal koks, Imraan en Alfonso van IJsselmonde Oost hebben samen met een aantal medewerkers voor een verrukkelijke maaltijd gezorgd welke de bezoekers, na de sportieve inspanning, zich prima laten smaken. Via KijkopWelzijn is het contact gelegd met Vluchtelingenwerk, waarbij ook nieuwkomers zijn uitgenodigd om deel te nemen aan deze activiteit. “Het is mooi om te zien hoe de verbinding tussen de verschillende groepen tijdens het sporten en de maaltijd tot stand komt”, merkt Linda op. Onder het genot van het nagerecht worden de koks en de vrijwilligers met applaus bedankt voor hun enorme inzet.

Niet onvermeld mag blijven dat de Makro Barendrecht op verzoek van de Barendrechtse Uitdaging voor vele ingrediënten heeft gezorgd zodat ruim 50 personen deze onvergetelijke middag mochten afsluiten met een maaltijd.

Een van de bezoekers vroeg bij het verlaten van het Tuinhuis : “hoe kan ik regelen samen met een groep dames hier vaker te komen eten”?  Dit is precies wat wij met elkaar beogen: bewoners laten kennis maken met de mogelijkheden en activiteiten in Barendrecht en hen uitdagen een volgende keer terug te komen. Iedere dinsdag en donderdag kan er worden worden gegeten in ‘het Tuinhuis’ of een maaltijd worden afgehaald. Iedereen bedankt voor de enorme inzet en samenwerking van deze succesvolle middag.

“Dit was een mooie activiteit om de Kom Erbij Week, tegen eenzaamheid in te luiden welke op 27 sept van start gaat”.

Scroll naar boven