Speelplaats voor Zorgnijverij

Vol trots werd op 13 juni de nieuwe buitenspeelruimte van de Zorgnijverij geopend. Erna de Keijzer, directeur-bestuurder is bijzonder trots en dankbaar, want door een Barendrechtse samenwerking is de voortuin door Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf kosteloos aangepakt.

“Het is zo mooi om te zien, dat we als Barendrecht elkaar weten te vinden en dat 1 plus 1 echt drie kan zijn. We zijn enorm dankbaar voor het werk wat Kraaijeveld geleverd heeft.”, aldus een trotse Erna de Keijzer

Deze samenwerking is opgezet door de Barendrechtse Uitdaging. Enkele weken geleden deed Erna de Keijzer daar een oproep. Het pand is flink uitgebreid, alles was klaar voor de kinderen, maar na alle subsidies en fondsen uitgenut te hebben, bleef de voortuin nog over. Deze oproep is door de matchgroep van de Barendrechtse Uitdaging opgepakt. Eerst werd gekeken of de hulpvraag wel echt nodig was en of er niet een betaalde opdracht kon worden gegeven door de Zorgnijverij. Daarna is gezocht naar een Barendrechts bedrijf die graag lokaal bijdraagt. Soms moet je dan je netwerk aanspreken en dat gebeurde via EVB-raadslid Els Schaap die het contact legde met Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf, die enthousiast reageerde.

Bij het plannen van de aanleg, merkte Marjolein Kraaijeveld op dat er ook een wens was om later speeltoestellen te plaatsen. Dat was in de bescheidenheid niet aangevraagd, want in eerste instantie moest de voortuin gewoon rolstoel- en kindvriendelijk worden afgewerkt. Het toeval wilde dat Kraaijeveld net een aantal (gecertificeerde) speeltoestellen moest afvoeren uit een speelplaats in Rotterdam. Hierop is geanticipeerd en zijn deze toestellen meegenomen in de speelplaats van de Zorgnijverij. Zo is er minder verspilling geweest en kunnen de toestellen nog jaren mee.

Dreig je als onderneming spullen af te moeten voeren die nog waardevol kunnen zijn voor organisaties, heb je expertise of diensten en wil je een bijdrage leveren aan Barendrecht of heb je als vereniging of stichting een hulpvraag zelf, neem dan contact op met de Barendrechtse Uitdaging. Zij brengen vraag en aanbod bij elkaar en helpen stichtingen en verenigingen met de verbinding naar het bedrijfsleven in Barendrecht. Kijk op www.barendrechtseuitdaging.nl

Persbericht door: Dave Dirks

Scroll naar boven