Stichting de Toekomst en kijkopWelzijn blij met veilige mondkapjes.

25 mei 2020

Al langer zijn er signalen dat meer mondkapjes nodig zijn voor de mensen in de hulpverlening en de niet acute zorg. Van der POL Premium Signmakers reageert op de vraag van de Barendrechtse Uitdaging om beschermende mondkapjes te produceren voor de zorg- en hulpverleners. Zij kunnen de mondkapjes, naar voorbeeld van het Brabant mondmasker initiatief, met de juiste stof, machinaal snijden. Linda Sanders, manager van de Barendrechtse Uitdaging, heeft daarop vrijwilligers benaderd met het verzoek de vele honderden mondkapjes in elkaar te zetten. 

De gemeente Barendrecht ondersteunt dit initiatief. Mondkapjes dragen bij aan het veiligheidsgevoel van onze inwoners en werknemers. “Ik ben verheugd dat ook onze wijkteams worden voorzien van mondkapjes”, aldus Wethouder Reshma Roopram. Deze zijn bedoeld voor de medewerkers en de inwoners voor wie de mondkapjes te duur zijn. 

Een van de zorgorganisaties die de eerste honderden mondkapjes in ontvangst mag nemen is Stichting de Toekomst. Stichting de Toekomst, waar mensen met geheugenproblemen, een fysieke of verstandelijke beperking of psychiatrische problemen, kleinschalige dagbesteding en individuele begeleiding krijgen, heeft dagelijks vele mondkapjes nodig voor een veilige zorg bij de hulp aan hun cliënten. Nu de dagbesteding inmiddels weer voorzichtig open mag, zijn de mondkapjes een welkome aanvulling op het dagelijks gebruik. De groep mensen die (nog) niet naar de dagbesteding kan komen wordt zo veilige thuisondersteuning geboden. 

Ook KijkopWelzijn is blij met de mondkapjes voor de individuele hulpcontacten. “Wij zijn heel erg geholpen met de mondkapjes”, aldus Jongerenwerker Nanouk de Bruin, die de gift in ontvangst mocht nemen. “Hiermee kunnen mijn collega’s op een veilige manier op bezoek bij ouderen en mantelzorgers die even willen praten over hun persoonlijke situatie. Tot op heden kon dat alleen telefonisch, maar met de mondkapjes kunnen we ook echt fysiek langs. “Helemaal top!” Indien men een afspraak wilt plannen voor een huisbezoek of telefonisch gesprek, kan men contact opnemen via info@kijkopwelzijn.nl.

Wij zijn dankbaar dat de vrijwilligers zich geheel belangeloos inzetten voor de veiligheid van zowel de zorgverleners als de kwetsbare inwoners”, aldus Linda Sanders.

Deel het bericht:
"Stichting de Toekomst en kijkopWelzijn blij met veilige mondkapjes."
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

MVO-awards 2024 uitgereikt!

Op dinsdag 5 maart werden bij een feestelijke ceremonie twee onderscheidingen uitgereikt tijdens een bijzonder evenement dat de toewijding aan

MVO-award 2024

Welke ondernemer wint de MVO-award 2024?! Ken jij of ben jij die ene kanjer van een ondernemer die met hart

Alle GKB-ers aan de slag

Een start op hoogwerker De opening van de ‘personeelsdag’ van alle 250 medewerkers bij de GKB groep begint met een

Scroll naar boven