‘toch nog ‘n kerstpresentje bezorgt’

Handen ineen slaan

De handen ineen slaan is het motto van Arjo Bijl (Stichting IJsselmonde Oost) en Linda Sanders (Barendrechtse Uitdaging) om in deze decembermaand toch iets extra’s te betekenen voor de senioren in Barendrecht. Bewoners die mede in verband met de coronaregels er minder op uitgaan en weinig mensen ontmoeten. 

Kom, Kijk en Doe mee

“Normaliter hadden wij onder de noemer “Kom Kijk en Doe mee”, in deze maand een gezellige activiteit georganiseerd, aldus Linda”. In overleg met Arjo is het team van “Kom, Kijk en Doe mee” in conclaaf gegaan en al snel borrelt het idee op een pakketje gezelligheid samen te stellen zodat de mensen blij verrast worden met een klein gebaar. Arjo is daarop aan de slag gegaan met de medewerkers van het Tuinhuis aan de Kruidentuin en is 150 muffins gaan bakken. Linda is ondertussen niet stil blijven zitten en heeft bij diverse Barendrechtse ondernemers een bijdrage gevraagd in de vorm van thee, koekjes en chocolade. Ondertussen hebben medewerkers van de dagbesteding Lavendel 150 kaarten ontworpen en een gedichtje toegevoegd over ‘Hoop’ om vervolgens met een enthousiaste groep medewerkers de kersttasjes in te pakken. 

Kersttasje

Het resultaat is een smaakvol tasje vol gezelligheid. Op 16 december zijn 150 kersttasjes, door 2 duo’s met rode kerstmuts, bezorgd op diverse adressen in Barendrecht. Waarvan 80 tasjes bij de bewoners aan de Windsingel en 50 tasjes onder de cliënten van Aafje.

Afstand houden

Elk koppeltje bezorgers heeft zijn best gedaan om de nodige afstand te houden en gezorgd dat het mondkapje op de juiste plaats bleef. Soms kwamen de bewoners enthousiast hun woning uit en begonnen een praatje met de buurvrouw.

Bedankt

Namens alle ontvangers van de gevulde kersttasjes bedanken wij de inzet van de medewerkers van het Tuinhuis aan de Kruidentuin, Drukwerk Barendrecht en de bijdrage van Makro, Jumbo Onderlangs en Dirk van den Broek in Barendrecht. “zonder jullie inzet en bijdrage hadden wij deze decembergift niet gerealiseerd”, zegt Linda Sanders van de Barendrechtse Uitdaging. “Voor volgend jaar hopen wij weer een gezamenlijke activiteiten te organiseren zodat wij elkaar weer in het ‘echt’ kunnen ontmoeten”. 

Blijven hopen is ons devies, zo geven de leden van het team “Kom, Kijk en Doe Mee” aan.

.

 

 

Scroll naar boven