Verwenmiddag bij Kledingbank Uniek

De Barendrechtse Uitdaging heeft samen met Stichting Kledingbank Uniek er onlangs voor gezorgd dat een twintigtal bewoners een bijzondere verwenmiddag hebben gekregen bij Kledingbank Uniek. De vele vrijwilligers van Kledingbank Uniek hebben zich die middag extra ingezet om de middag voor de bezoekers onvergetelijk te maken.

“Mensen hebben een drempel om bij Kledingbank Uniek langs te komen”, aldus Ariane. Kledingbank Uniek werkt voor die groepen bewoners die van een minimum inkomen (stille armoede) moeten rondkomen. Zij kunnen een extra steuntje in de rug gebruiken in de vorm van bijv. kleding of een (kinder)fiets. 

Het mooie is dat zowel de Barendrechtse Uitdaging als Kledingbank Uniek zien dat je voor dergelijke mooie initiatieven, intermediairs nodig hebt om bij de juiste personen terecht te komen. Mensen die een drempel zien om zich zelfstandig te melden bij Kledingbank Uniek, hebben vaak een klein duwtje nodig. 

De juiste tussenpersonen zoals, de juf voor de klas, de groepsleiding van sociaal maatschappelijke stichtingen en de vele andere organisaties die met een sociaal oog naar hun medemens kunnen kijken en in hun dagelijkse werk stille armoede tegenkomen.

Scroll naar boven