Vierde Beursvloer Barendrecht groot succes!

Na een kort welkomswoord, van onze bekende spreekstalmeesters Chrétienne Winkels en Jos Vis, gaat doormiddel van een forse slag op de gong, de vierde Beursvloer op 11 oktober om 16.30 van start. Dit keer was het burgemeester Veldhuijzen die deze eervolle taak op zich mocht nemen. Naast de burgemeester wisten ook collegeleden de Beursvloer te versterken.

Matchmakers

Onder gezellige geroezemoes vinden verschillende organisaties elkaar al snel. Neem de Kleine Duiker, die voor de keuken in het restaurant een nieuw keukenblad zoekt. De klusclub van Stichting de Toekomst neemt deze opdracht met enthousiasme in ontvangst en krijgt als toekomstige tegenprestatie een zelfgebakken taart. Zo zie ik steeds weer dat de ‘hoekmannen’ en -vrouwen’ (matchmakers) de vragende organisaties in contact kunnen brengen met de mogelijke aanbieders, aldus Linda Sanders.

Irma Heuft, een van de matchmakers, vertelt enthousiast ; “ toen ik hoorde van een zorginstelling dat werkplekken zoekt voor cliënten, heb ik deze vrager in contact heeft gebracht met de vertegenwoordigers van de scholengemeenschap OZHW”. “Het resultaat is een bijzondere match die begint met een onderzoek en kan uiteindelijk in de toekomst tot mooie structurele match uitmonden”!

Na een uur geven de spreekstalmeesters Chrétienne Winkels en Jos Vis de tussenstand aan en stimuleren een ieder vooral verder te gaan met het maken van matches.

Vastleggen

Ondertussen blijven op een groot beeldscherm de nieuw aangemelde matches te volgen. Brenda Ruberg (fotograaf) gaat zigzaggend door de ruimte om op verschillende manieren de vele matches vast te leggen. Notaris Martin Tempelaar legt met de nodige ondersteuning, elke geslaagde match notarieel vast.

Voordat het eindresultaat bekend is, wordt de band Puur & Simpel aangekondigd en zorgt voor ontspannen muziek.

Bedankt

Ook dit jaar willen wij als Barendrechtse Uitdaging weer vele mensen bedanken die het mogelijk hebben gemaakt dat alles op de Beursvloer soepel is verlopen. Om te beginnen bedanken wij het bijna voltallige college van B&W voor hun aanwezigheid. Daarnaast notaris Martin Tempelaar, Groenveld en van Houdt die al vier jaar trouw alle matches vastlegt; GrafisjopMarjo voor de teksten; Beeld van Brenda voor de foto’s; leerlingen van focus Beroepsacademie voor de ondersteuning in de bediening; de catering door Bastian Events en Makro Barendrecht en RN Media en SR Social voor de PR.

De onmisbare inzet van alle vrijwilligers waaronder de vele matchmakers hebben wij benadrukt door een kleine lekkernij, gesponsord door Stichting de Overburen aan te bieden. Tot slot de gastheer Makro voor de locatie.

Resultaat Beursvloer 11 oktober 2021

Het (voorlopig) eindresultaat is 59 matches met een maatschappelijke waarde van bijna 80.000 euro.

De Barendrechtse Uitdaging mag weer trots zijn dat met de nodige inspanning en samenwerking dit mooie resultaat is bereikt.

Persbericht door Coby van Deursen & foto’s door Beeld van Brenda.

Scroll naar boven