iPads -geschonken door gemeenteraad- vinden hun nieuwe bestemming met behulp van de Barendrechtse Uitdaging 

Met een auto vol geladen met 2e hands iPads en refurbished laptops rijdt Linda Sanders op een doordeweekse dag Barendrecht rond om enige organisaties en hun cliënten, bewoners en een paar individuen blij te maken.

Schenking

De gemeenteraad heeft enkele weken geleden een 19 tal 2e hands iPads met groot scherm geschonken om deze weg te geven aan Barendrechters die deze goed kunnen gebruiken. De Barendrechtse Uitdaging is gevraagd hiervoor te matchen. Daarop zijn maatschappelijke organisaties uitgedaagd een gemotiveerde aanvraag in te dienen. Op de vele verzoeken heeft de ‘matchgroep’ van de Barendrechtse Uitdaging besloten dat de iPads direct ten goede dienen te komen aan de mensen.

Bezorgdag

Na een belronde en wat gepuzzel, wie waar op welk tijdstip aanwezig is, kan Linda op een geplande dag de toegezegde iPads bezorgen. “Ook al kost het de nodige tijd de verraste en blije gezichten maken het zo leuk” ,aldus Linda Sanders.

Die dag brengt zij bij Borgstede en de Elf Ranken enkele iPads voor gebruik in de huiskamers van de bewoners. Activerende apps kunnen de bewoners stimuleren hiervan in spelvorm gebruik te maken. Bij de Overburen gaan de cliënten met leerzame apps activiteiten doen. De Zorgnijverij heeft haar aanvraag gemotiveerd opdat de cliënten met bijvoorbeeld Ehealth apps kunnen worden gestimuleerd met hun emoties om te gaan.

Deze maatschappelijke organisaties hebben sowieso mooie ideeën over het gebruik van speciale apps op de iPads die of leerzaam zijn, activerende prikkels geven of juist rustgevend zijn voor de bewoners of hun cliënten.

Ook laptops

Daarnaast zijn er diverse aanvragen die ook met een refurbished laptop geholpen zijn. Deze laptops zijn diezelfde dag bezorgd; zoals bij Drukwerk Barendrecht waar de zoon van een van de medewerkers zijn schoolopdrachten nu goed kan maken. Evenals aan Stichting Vluchtelingenwerk Barendrecht zijn voor enkele statushouders meerdere refurbished laptops geschonken via Copiatec. Kortom een zeer enthousiaste dag: “zo mooi om deze iPads en laptops weg te mogen geven aan alle mensen die het nodig hebben”, aldus Linda Sanders.

 

Scroll naar boven